Потврђена оптужница против разбојника из Градишке

Небојша Томашевић
Потврђена оптужница против разбојника из Градишке

Бањалука - Окружни суд Бањалука потврдио је оптужницу против Османа Џенановића (24) и Адема Мухаремовића (38) из Градишке која их терети за разбојништво над суграђанином Бориславом Томићем.

Ово је "Гласу Српске" потврдио судија Драган Аћић, који је казао да је за данас заказано рочиште на којем ће разматрати продужење притвора оптуженима.

Према оптужници коју заступа окружни тужилац Бранко Бјелајац, Џенановић и Мухаремовић напали су Томића 26. фебруара ове године у угоститељском објекту "Слобин ранч" у Градишци. Том приликом отели су му "мерцедес" којим су касније слетјели с пута и причинили штету од 1.000 марака.

У оптужници се наводи да су Џенановић и Мухаремовић у "Слобином ранчу" замолили Томића да их одвезе кући.

- Томић је пристао да их вози и кренули су за Градишку. Оптужени су Томићу казали да скрене према насељу Жеравица. У једном тренутку Џенановић је Томићу опсовао српску мајку и ставио му нож под грло - наводи се у оптужници.

Недуго затим Џенановић и Мухаремовић натјерали су Томића да стане и изађе из возила. Томић је почео да бјежи, а један од оптужених је покушао да га стигне. Када није успио да сустигне Томића, вратио се у возило, послије чега су оптужени "мерцедесом" побјегли у непознатом правцу.

Томић је Џенановића и Мухаремовића пријавио полицији, која је исте вечери "мерцедес" пронашла поред пута. Увиђајем је утврђено да су Џенановић и Мухаремовић слетјели с пута и ударили у бетонски стуб.

Џенановић и Мухаремовић ухапшени су 27. фебруара на подручју Градишке, а оптужница против њих подигнута је 19. априла ове године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана