Потврђена оптужница против Мравка

Aгенције
Потврђена оптужница против Мравка

Загреб - Жупанијски суд у Загребу потврдио је оптужницу против бившег предсједника Управе "Хрватске електропривреде" /ХЕП/ Ивана Мравка, која га терети да је продајом јефтине струје шибенском "ТЛМ" и мостарском "Алуминију" оштетио ХЕП-у за 85 милиона евра.

Због продаје јефтине струје у септембру прошле године оптужен је и бивши премијер и некадашњи предсједник ХДЗ-а Иво Санадер, али је тужилаштво послије десетак дана вратило оптужницу на дораду. Оптужница против Санадера може бити поновно поднесена најкасније до септембра.

Због тога Жупанијски суд није одлучивао о захтјеву Мравкове одбране да се ова оптужница споји са посљедњим Санадеровим случајем.

Оптужница против бившег шефа ХЕП-а подигнута је у јануару 2012. године. Осим Мравка, оптужени су и његов бивши савјетник, пензионисани генерал Иван Капулар, те бивши члан Надзорног одбора ХЕП-а Зденко Јуричић.

Капулар је од Мравка наводно тражио да му на рачун ХЕП-а омогући љетовања од седам хиљада евра. Мравак је оптужен и да је у договору са Јурчићем одобрио разна плаћања преко фиктивних уговора о дјелу и тако му незаконито прибавио 17.000 евра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана