Потврђена оптужница против 12 дилера

Г. О.
Потврђена оптужница против 12 дилера

Тузла - Против Сенада Хабибовића (29) и још 11 чланова његове криминалне групе која се дуже вријеме бавила неовлашћеним прометом и производњом дроге, Кантонални суд у Тузли потврдио је оптужницу.

Осим Хабибовића, који је организовао ову групу, оптужени су и Слађана Хасић (33), Аднан Идризовић (29), Нермин Тахировић (29), Един Ливадић (40), Никола Рацков (26), Ибрахим Колиљи (32), Алија Батановић (30), Адемир Мујезиновић (30), Елдар Османовић (26), Мухамед Маколи (22) и Самир Вуковић (22), сви из Тузле.

Кантонални суд Тузла је прихватио приједлог поступајућег тужиоца и оптуженима продужио притвор.

- У оптужници је образложена сумња да је Хабибовић организовао групу којој су припадали поменути, те да су током 2012. и до јула 2013. године набављали, вагали, паковали и продавали марихуану и спид већем броју особа на подручју Тузле и Тузланског кантона - рекао је портпарол Тужилаштва Тузланског кантона Адмир Арнаутовић.

Чланови ове групе ухапшени су 18. јула прошле године и тада је полиција претресла 16 станова и пословних простора у Тузли које су они користили. Приликом претреса објеката пронађена је већа количина марихуане и одређена количина спида. Такође, пронађени су и привремено одузети предмети за које се сумња да су коришћени приликом извршења или потичу из извршења кривичних дјела. Приликом хапшења полиција је код Хабибовића пронашла око 50.000 марака за које се сумња да потичу од продаје дроге. Осим овог, полиција је одузела моторе, дигиталне ваге, мобилне телефоне, лаптопе и друге предмете.

Г. О.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана