Потврђена казна за покушај убиства диспечерке, Дејану Кнежевићу три године затвора

Небојша Томашевић
Потврђена казна за покушај убиства диспечерке, Дејану Кнежевићу три године затвора

БАЊАЛУКА - Дејан Кнежевић (30) из Приједора у Врховном суду Републике Српске правоснажно је осуђен на три године затвора за покушај убиства диспечерке “Бањалучког таксија” Александре Перовић коју је давио каблом телефона.

Вијеће Врховног суда одбило је као неосноване жалбе браниоца оптуженог и тужилаштва те је потврдило првостепену пресуду Окружног суда Републике Српске.

Кнежевић је Перовићеву напао 2. децембра 2017. године након што му је она путем телефона, када је позвао такси, рекла да нема слободног возила.

Он је тада отишао у њену канцеларију и напао је тако што ју је ухватио за руке, а затим узео слушалицу телефона који је био на столу те јој кабл омотао око врата и почео га затезати. Слушалицом ју је ударао у потиљак, претукао је и потом побјегао.

Специјалиста судске медицине Далибор Недић утврдио је да је Перовићева задобила лакше повреде и да је на врату имала трагове нагњечења те је у току суђења појаснио да су такви трагови могли настати од кабла.

Кнежевић је раније у свједочењу истакао да није желио да убије Перовићеву и нагласио да јој није омотао кабл око врата нити је давио, како је било наведено у оптужници.

Александра Перовић је након изречене првостепене пресуде изјавила да је задовољна висином казне. Она је током ранијег свједочења појаснила да се број оптуженог налазио у табели “непожељни”, гдје су уписане муштерије које често пијане зову такси или због истовременог звања више служби.

Бранилац оптуженог Кнежевића, адвокат Марко Микеш најавио је да ће уложити апелацију на пресуду јер сматра да се у овом случају не ради о покушају убиства.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана