Попио десет пива па аутомобилом усмртио пјешака

Горан Обрадовић
Попио десет пива па аутомобилом усмртио пјешака

МОСТAР - Саслушањем вјештака јуче је у Кантоналном суду у Мостару настављено суђење Вјекославу Крталићу (48) који је оптужен за изазивање саобраћајне несреће у којој је погинуо пјешак.

У оптужници се наводи да је Крталић аутомобилом прегазио пјешака Желимира Главаша на путу у насељу Ходбина код Мостара. Несрећа се догодила у ноћи између 31. децембра и 1. јануара ове године. Крталић се враћао кући са прославе дочека Нове године. Несрећни Главаш је од задобијених повреда преминуо у мостарској болници три дана послије несреће.

- Оптужени је на дан несреће попио од 10 до 12 пива. Дружио се са пријатељима. Читав дан су пили. Послије тога је сјео у аутомобил и кренуо кући. Није имао сувозача, а није био у могућности да неког замоли да га повезе будући да је била у току прослава дочека Нове године - рекао је вјештак неуропсихијатријске струке Џевад Пашић.

Судски вјештак за саобраћај Рамиз Тиро рекао је да се несрећа догодила на неосвјетљеном дијелу пута.

- Према пронађеним траговима, возач је рефлексно реаговао када је угледао пјешака на путу. Одмах је почео да кочи и да бјежи у десну страну. Он је реаговао како би урадило и 99 одсто возача у овој ситуацији. Видио је опасност и одмах је почео да бјежи од ње. Да је оптужени возио дозвољеном брзином, он би успио на вријеме да закочи и до несреће не би ни дошло. Возио је 82 километра на час, на дијелу пута на којем је брзина ограничена на 50 км/час - истакао је Тиро.

Он је рекао да су за несрећу заједно одговорни и возач, који је возио пребрзо, и пјешак који је непажљиво прелазио улицу.

Вјештак Енера Чавчић рекла је да је код Крталића послије несреће пронађено 1,78 промила алкохола у крви.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана