Поново одгођено суђење Синиши Шакићу за убиство Славише Ћулума

Небојша Томашевић
Foto: Архива

БАЊАЛУКА - Вјештачење биолошких трагова ДНК с мјеста убиства Славише Ћулума, које је тражила одбрана оптуженог за овај злочин Синише Шакића, коначно је урађено након осам мјесеци, али се вјештак није појавио у бањалучком Окружном суду да образложи налаз па је суђење опет одгођено.

Овај процес је због израде налаза одгађан више пута. Одбрана оптуженог Шакића, незадовољна налазом вјештачења трагова које је по наредби Републичког тужилаштва урадио Биолошки факултет у Београду, тражила је ново вјештачење. Тај посао повјерен је Институту за судску медицину при Медицинском факултету у Београду од којег је захтијевано да вјештачи узорак који су користили вјештаци Тужилаштва из  Биолошког факултета.

Тражено је да се добијени ДНК профил упореди са неспорним ДНК трагом Шакића.

Према првом налазу који је урадио Биолошки факултет, Шакићев ДНК пронађен је на грани коју је полиција изузела са мјеста злочина. Одбрана је раније истакла да то вјештачење није добро урађено и да су узорци са гране изузети неправилно.

Предсједник судског вијећа Бранимир Јукић појаснио је да је вјештачење по захтјеву одбране трајало осам мјесеци због више разлога те да је суд ургирао да се то убрза.

- Надлежни на Институту за судску медицину при Медицинском факултету прво су нам рекли да не могу одмах да раде налаз због раније преузетих обавеза. Након тога су нас обавијестили да не могу да дођу и узму неспорни ДНК узорак Шакића па је по наредби суда тај узорак узет и достављен. Када је то урађено из Института смо добили обавијест да тренутно немају реагенаса и да ће налаз урадити кад их добију - казао је Јукић који је суђење одгодио за 28. октобар због недоласка вјештака.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана