Полицијски комесар диловао марихуану

Горан Обрадовић
Полицијски комесар диловао марихуану

Сарајево - Саслушањем свједока Неџада Куртовића (38) из Бихаћа у Суду БиХ је почело суђење суспендованом комесару МУП-а Унско-санског кантона Рами Бркићу и осталим члановима његове криминалне групе.

Оптужницом се терете за организовани криминал, трговину дрогом, злоупотребу положаја или овлашћења, примање и давање дара и друга кривична дјела.

Куртовић је посвједочио да Бркића познаје одраније и да је с њим учествовао у хапшењу Драгана Супића. Када га је тужилац Олег Чавка упитао како је могао ухапсити некога кад није полицајац, Куртовић је навео да му је то наредио Бркић.  

- Супић и нека екипа тражили су Дину Љубијанкића у Бихаћу да му продају килограм хероина. Љубијанкић је хтио да дрогу отме од њих. Пријавио сам их Бркићу, који је тада био начелник МУП-а. Сви су били ухапшени, осим неког Делића за кога је Бркић рекао да га пусте - рекао је Куртовић.

Свједок је навео да је послије тога понекад позајмљивао Бркићу паре јер су му требале за враћање кредита и да му је он понудио да уђе с њим у посао са дрогом.

- Рекао  ми је да "раде неки посао" и да се укључим. Схватио сам убрзо да је у питању посао са дрогом и било ми је чудно што ми то нуди полицијски комесар. Дао ми је број телефона Зијада Муратовића и рекао да му се јавим, што сам и урадио - изјавио је свједок.

Он је додао да је другооптуженог Сенада Шабића познавао, али да у то вријеме није био у граду јер су га претукла четворица полицајаца и да је платио 15.000 КМ Бркићу да их суспендује.

- Шабић је посједовао у Хрватској "фабрику" марихуане, коју смо касније пребацили у моју кућу и ту смо је производили док моја мајка није примијетила, а када сам јој рекао да Бркић све зна, она је отишла код њега и рекла да ће све пријавити у OSCE. Бркић се тада изгаламио на мене и опрему смо премјестили на једну фарму пилића. Ту смо произвели укупно око 100 килограма марихуане за тржиште - додао је Куртовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана