Полицајцу дилеру дроге пет мјесеци затвора

Небојша Томашевић
Полицајцу дилеру дроге пет мјесеци затвора

Бањалука - Полицајац Центра јавне безбједности Бањалука Славко Ђурић, који је оптужен да је заједно са колегама полицијским инспектором Срђаном Радуловићем и другима организовано препродавао дрогу, осуђен је на пет мјесеци затвора у бањалучком Окружном суду.

Пресуди је претходио споразум о признању кривице који је Ђурић закључио с Специјалним тужилаштвом Републике Српске. Овај споразум јуче је након разматрања прихватио судија за претходно саслушање бањалучког Окружног суда.

У суду су објаснили да је Ђурићу изречена казна испод законског минимума, јер је он сарађивао с тужилаштвом и помогао у откривању осталих оптужених. Према пресуди, Ђурић је био члан организоване групе за препродају дроге на подручју Бањалуке, којом је руководио полицијски инспектор Срђан Радуловић. Ова група дрогу је продавала од почетка 2011. године до октобра 2013. године. Ђурић је након хапшења признао кривицу и пристао да свједочи против осталих оптужених. У овом случају осуђени су Радуловић, Огњен Стијак и Марко Ковачевић на укупно 23 године и три мјесеца затвора. Осим њих, осуђено је још пет полицијских службеника на 31 мјесец затвора. Радуловић је осуђен на јединствену казну од 11 година и пет мјесеци, Ковачевић на шест година и пет мјесеци, а Стијак на пет година и пет мјесеци затвора.

Према пресуди, поменута група уз помоћ посредника и сарадника продала је око осам килограма хероина и 6,7 килограма марихуане и зарадила око 117.000 марака. Њихови сарадници дрогу су продавали и код Основне школе "Бранко Ћопић" у Борику у Бањалуци.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана