Полицајцима по пет година робије

Небојша Томашевић
Полицајцима по пет година робије

Ливно - Полицајци Маринко Барбић и Иван Барић осуђени су поново на по пет година затвора у Општинском суду у Ливну због тога што су омогућили бијег Оливеру Кнезовићу, који је био ухапшен због убиства.

Барбић и Барић су осуђени у петак након поновљеног суђења након што је Кантонални суд у Ливну укинуо првостепену пресуду којом су били осуђени за ово дјело.

Према наводима у пресуди, Барбић и Барић су 6. октобра 2009. године у просторијама Судске полиције у Широком Бријегу омогућили бјекство Кнезовићу који је био ухапшен због сумње да је починио убиство навијача ФК Сарајево Ведрана Пуљића. Кнезовић је побјегао око поноћи дан након што се предао полицији. Кнезовић је у полицији тада наводно признао да је убио Пуљића из ватреног оружја, али је након неколико часова од признања уз помоћ Барића и Барбића побјегао. Они су у Општинском суду у Ливну у априлу прошле године били осуђени на по пет година затвора. На ову пресуду жалбу су уложили њихови адвокати који су тражили ослобађање. Кантонали суд у Ливну је уважио њихову жалбу те укинуо првостепену пресуду и случај вратио Општинском суду на ново суђење.

Кнезовић још није осуђен за убиство Пуљића. У јануару Кантонални суд у Широком Бријегу донио је одлуку да се овај случај уступи правосуђу Хрватске, јер се Кнезовић тамо скрива. Кнезовић је оптужен за покушај убиства још шест особа уочи утакмице између фудбалских клубова Широки Бријег и Сарајево, у Широком Бријегу 2009. године.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана