Подигнута оптужница за злочине у селу Зецови

Срна
Подигнута оптужница за злочине у селу Зецови

Сарајево - Тужилаштво БиХ подигло је оптужницу против 15 лица за злочине против човјечности почињене над жртвама бошњачке националности на подручју Приједора 1992. године.

Оптужница је подигнута против Душана Милунића /52/, Радомира Стојнића /71/, Радована Четића /56/, Душка Зорића /43/, Зорана Стојнића /43/, Жељка Грбића /46/, Илије Зорића /42/.

Оптужени су и Зоран Милунић /65/, Бошко Грујичић /47/, Љубиша Четић /65/, Раде Грујчић /47/, Урош Грујчић /53/, Рајко Грбић /47/, Здравко Антонић /57/ и Рајко Гњатовић /54/.

Сви оптужени налазе у притвору, а уз оптужницу је упућен и приједлог за продужење притвора, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

За још тројицу осумњичених - Југомира Марчетића, Миодрага Вујичића и Славка Антонића, који се крију и тренутно нису доступни правосуђу БиХ, биће затражено расписивање међународне потјернице.

Оптужница је прослијеђена на потврђивање Суду БиХ.

Из Тужилаштва БиХ наводе да је ријеч о једној од најопсежнијих оптужница за ратне злочине у Приједору, која се односи на убиство више од 150 жртава са подручја села Зецови 1992. године.

"О колико опсежном предмету је ријеч говори и податак да је у оквиру предмета Тужилаштво БиХ предложило позивање 100 свједока и стручних вјештака, те је приложено више хиљада страница доказног материјала у укупно 556 доказа, којима ће доказивати кривицу оптужених", наводи се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана