Подигнута оптужница за брутално убиство Бањалучанина

Небојша Томашевић
Foto: Дражан Поздеровић

БАЊАЛУКА - Драган Јелача (48) из Челинца, Давид Костић (46) и Валентина Стојановић (20) из Лакташа оптужени су за тешко убиство Саше Кисина (49), кога су брутално претукли у напуштеној кући у Бањалуци.

Оптужницу против њих подигло је бањалучко Окружно тужилаштво, а потврдио Окружни суд у Бањалуци. Терете их да су као саизвршиоци починили тешко убиство.

Према оптужници, злочин се догодио 13. маја ове године око 21 час у улици Јована Дучића у Бањалуци. Како се наводи Јелача, Костић и Стојановићева су Кисина убили из користољубља, као саизвршиоци.

- Оптужени су заједно и по претходном договору у намјери да од њега одузму новчаник с новцем и да га лише живота напали Кисина у напуштеној кући, коју су неовлаштено користили. Након вербалног сукоба са оштећеним физичком снагом су, ударајући га рукама и ногама по глави и тијелу, нанијели вишеструке повреде усљед који је преминуо у Универзитетском клиничком центру (УКЦ) Републике Српске - наводи се у оптужници,  и додаје да су му након батинања узели новчаник.

Појашњава се да су жртви нанијели повреде у виду прелома костију лица, крова и основице лобање, преломе ребарa и друге повреде усљед којих је наступио тешки трауматски хиповолемични шок па је у 3.25 часова подлегао у УКЦ Српске.

Оптужени су познати као скитнице, склоне конзумацији наркотика и алкохола. У вријеме сви су били под дејством алкохола и Јелачи је измјерено 2,4 g/kg у крви, Стојановићевој 1 g/kg, а Костићу 1,72 g/kg.

Оваj злочин откривен је када су мјештани у улици Јована Дучића чули галаму из куће у којој су били поменути и позвали полицију.

Патрола  је брзо дошла и  у кући су затекли Кисина како лежи у бесвјесном стању са видним повредама по цијелом тијелу. Осумњичени су затечени у кући и на обући и одјећи су им били видљиви трагови крви. Тројац је по том ухапшен,  а Кисин је преминуо у болници.

Током саслушања у тужилаштву Јелача је оптужио Костића и Валентину да су претукли Кисина. Он је испричао да су он и жртва живјели у тој кући, а да је кобног дана Стојановићеву и Костића срео у јавној кухињи и позвао да преспавају.

Познат

Осумњичени Јелача је познат полицији по разним преступима и више пута је хапшен и саслушаван, а  био је свједок сличног убиства 2019. године. Привођен је у акцији у акцији ”Клуб” због сумње да је заједно са М.М. наводио малољетнице на проституцију. Жртве су биле махом штићенице Дома за дјецу и омладину без родитељског старања "Рада Врањешевић" из Бањалуке. Друго двоје осумњичених нису познати по кривичним дјелима.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана