Подигнута оптужница против девет дилера

Г. О.
Подигнута оптужница против девет дилера

Сарајево - Против Зорана Величковића и још осам особа који су ухапшени због сумње да су се бавили продајом наркотика Тужилаштво Кантона Сарајево подигло је оптужницу.

Величковић и сарадници ухапшени су 19. фебруара ове године у полицијској акцији под називом "Малта".

Оптужница је осим Величковића подигнута и против Сенада Цаме, С. Д., И. И., Ф. Ч., Д. П., Е. Б., Е. Л. и М. Д., а осумњичени су да су као чланови криминалне групе, организовали набавку, производњу и продају марихуане и хероина на подручју цијеле БиХ.

- Они су на подручју кантона Сарајево и другим мјестима  од половине 2013. до фебруара ове године постали припадници организоване криминалне групе којом је руководио Величковић, а која се бавила набавком и продајом наркотика - наведено је у оптужници.

У акцији "Малта" тада су ухапшена и двојица припадника МУП-а Кантона Сарајево Е. Л. и И. К., који се терете за кривична дјела удруживање ради чињења кривичних дјела и одавање службене тајне.

Према тада незваничним информацијама полиција је дуже вријеме пратила и прислушкивала осумњичене и том приликом прикупила већи број доказа да су се осумњичени бавили кривичним дјелима која су им стављена на терет.

Приликом хапшења полиција је пронашла одређену количину наркотика и већи број доказа против ухапшених.

Већина ухапшених су одраније позната полицији по бројним кривичним дјелима.

Оптужница са доказима прослијеђена у Кантонални суд у Сарајево на потврђивање.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана