Почело суђење за силовање дјевојке

Небојша Томашевић
Почело суђење за силовање дјевојке

Приједор - Суђење Мили Дробцу (24) и Душку Башићу (23) из Новог Града који су оптужени за силовање Ј. Л. (20) из Приједора почело је у петак у Окружном суду Бањалука.

Суђење је одлуком предсједника судског вијећа Весне Станковић-Ћосовић затворено за јавност због заштите жртве.

Дробац и Башић су оптужени да су дјевојку силовали у ноћи између 10. на 11. августа ове године. У Окружном тужилаштву због осјетљивости случаја нису могли да откривају детаље оптужнице.

Силована дјевојка раније је медијима испричала да су је напали и силовали познаници на ливади у Сводни када је са свадбе кренула у тоалет.

- Не могу да вјерујем да су они то могли урадити. Познавала сам их одраније и никада не бих помислила да ће ми то урадити. Чак смо били у истом друштву на свадби. Када сам изашла кренули су за мном и напали ме у мраку. Оборили су ме на земљу и урадили то што су урадили - испричала је дјевојка.

Она је рекла  да је вриштала и дозволама помоћ, али да је нико није чуо.

- Тукли су ме и убрзо сам изгубила свијест. Пробудила сам се са модрицама по тијелу. Џемпер на мени био је поцијепан, мајица је била сва од блата, нога ме је страшно бољела и једва сам дошла до бакине куће - испричала је жртва.

Иако је хтјела да прећути шта се догодило, сестра је успјела да је наговори да силовање пријави полицији. Према Кривичном закону РС Башићу и Дробцу пријети казна до 15 година затвора.

++++++++++++++++++++++++++++++++++

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана