Почело суђење сестрама Муневери и Јасни, оптуженима за убиство старца

Klix.ba
Почело суђење сестрама Муневери и Јасни, оптуженима за убиство старца

Тузла - Муневери Хусић (46) и Јасни Зулић (34) данас је у Кантоналном суду Тузла почело суђење за убиство Несиба Кадрића (74), које су по оптужници Кантоналног тужилаштва ТК починиле 17. или 18. октобра 2013. године у његовој породичној кући.

На првом рочишту пред Судским вијећем којим предсједава суткиња Фетија Пашић свој налаз и мишљење предочили су судски вјештаци проф.др Зденко Цирхлаж и Елмира Карахметовић, пише Klix.ba.

"Смрт Несиба Кадрића наступила је гушењем, односно његовим онемогућавањем да удахне зрак кроз уста или нос. Поменута радња трајала је до десет минута", казао је Зденко Цирхлаж.

Несиб Кадрић је према ријечима Цирхлажа био везан на што указују његове повреде. Највише повреда регистровано је у устима, а сумња се како су оптужене у његова уста гурале тканину и папирне марамице.

Након почињеног убиства оптужене су доказе покупиле у пластичне кесе и бациле у контејнер, а вјештак биолошких трагова Елмира Карахметовић је констатовала како се анализирани узорци крви поклапају са узорцима крви узетих од Муневере Хусић и Несиба Кадрића.

Иначе, Муневера Хусић је са малољетном кћерком и сином живјела у ванбрачној заједници са Кадрићем. Посљедњи период са њима је живјела и Муневерина сестра Јасна.

На наредном рочишту за мјесец дана саслушат ће се десетак свједока међу којима и чланови породице убијеног, те син од оптужене Муневере Хусић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана