Почело суђење Елезовим сарадницима

Небојша Томашевић
Почело суђење Елезовим сарадницима

Сарајево - Суђење Васи Љубибратићу (39) из Требиња и Давору Мандићу (39) из Сарајева, оптуженима за организовани криминал у оквиру предмета "Лутка", почело је у петак у Суду БиХ.

Суди им се у одвојеним предметима пред истим вијећем, којем предсједава судија Биљана Ћутковић.

Љубибратића оптужница између осталог терети да је учествовао у пљачки 2,2 милиона евра Привредне банке Сарајево, те у разбојништву у сарајевској Пошти 2, када је однесено 668.000 марака. Мандића тужилаштво терети да је дио новца од 2,2 милиона евра украдених током пљачке транспорта Привредне банке Сарајево стављао у легалне токове и улагао у берзу.

На почетку суђења Мандићу тужилац Џермин Пашић навео је имена свједока које намјерава да саслуша и тражио да се раније дати искази у предмету "Лутка" не читају. Мандићев адвокат Кадрија Колић се са тим приједлогом сагласио. Међутим, након што је тужилац казао да на сљедећем рочишту намјерава да репродукује и прислушкиване разговоре између оптужених, одбрана је повукла сагласност коју је дала. На суђењу Љубибратићу тужилац Саша Сарајлић је навео да ће оптужба извести 204 доказа. Одбрана је навела да ће своје доказе најавити након што тужилаштво изведе своје. Љубибратић и Мандић повезују се с групом Дарка Елеза, којој се на терет ставља пљачка 2,2 милиона евра приликом транспорта новца Привредне банке 2006. године у сарајевском насељу Неџарићи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана