По свједоку нападач на Таубера је алкохоличар

Небојша Томашевић
По свједоку нападач на Таубера је алкохоличар

Сарајево - Свједок тужилаштва Кенан Арно Чампара у Кантоналном суду у Сарајеву казао је да оптужени Ахмед Фочак и савјетник за културу и вјеру Јеврејске заједнице у БиХ Елијас Ели Таубер нису били у свађи.

Чампара је свједочећи на наставку суђења Фочаку којем се суди због покушаја убиства Таубера.

Овај свједок је истакао да оптужени није конфликтна личност и да се увијек обазриво понашао према непознатим лицима, али се одао алкохолу.

- Упао је у лоше друштво које је склоно опијању и коришћењу дроге. Често је остајао без новца јер су му га крали његови нови пријатељи. Напили би га а потом испразнили џепове. Таубера знам од 17. године.  Излазио је у "Трасу" и "Кактус" на Скендерији. Фочак га познаје јер је често пролазио поред његове радње - испричао је  Чампара и додао да је чуо да је Таубер у младости имао везе с дрогом.

Казао је да је за покушај убиства Таубера сазнао дан касније 22. марта и да је тада видио Фочака који му није изгледао необично, али је био пијан.

Према оптужници, Фочак је Елијаса Таубера покушао да убије  21. марта 2015. у кафани на Башчаршији. Он га је тада након краће свађе ударио тегом у главу и нанио му теже повреде.

Таубер је послије овог напада изјавио да претпоставља да га је Фочак ударио због спора који он има са власником једне занатске радње на Башчаршији, а с којим је нападач у добрим односима.

Фочак је одраније познат полицији по кривичним дјелима, а посљедњи пут је хапшен због сумње да је у Сарајеву избушио гуме на 11 аутомобила.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана