По 5.000 КМ за лажну томболу

Небојша Томашевић
По 5.000 КМ за лажну томболу

Бањалука - Петорица оптужених за фалсификовање томболских листића који нису имали одобрење Републичке управе за игре на срећу закључили су споразуме о признању кривице са Специјалним тужилаштвом РС.

Кривицу су признали: власник штампарије у Трну код Лакташа Недељко Иванковић, затим Јанко Иванковић, Миливоје Иванковић, те браћа Марио и Младен Иванковић. Ови споразуми биће разматрани 4. јула.

Извор близак истрази је рекао да је тим споразумима предвиђено да они буду осуђени на новчане казне од по 5.000 марака. Они се терете да су дуже вријеме фалсификовали картице за томболу и пуштали их у промет у томболама. Картице су штампане у штампарији власништво Недељка Иванковића. Марио и Младен су синови власника бањалучког клуба "Дел капо" Милана Иванковића који је осуђен због трговине људима ради вршења проституције и нелегалним организовањем игара на срећу. Миливоје му је брат, а Недељко и Јанко рођаци.

Већи дио фалсификованих картица су коришћене у томболама власништво Милана Иванковића у бањалучком насељу Обилићево и у Добоју.

Сви су ухапшени у акцији "Кубикус 2" крајем прошле године. Акција је покренута због фалсификовања картица за томболу, а случајно је откривен ланац проституције у који је умијешан Милан Иванковић. Он је због организовања проституције и нелегалних игара на срећу осуђен на шест мјесеци затвора у јануару ове године у бањалучком Окружном суду и на новчану казну од 60.000 марака. Обавезан је и да врати 50.000 марака које је стекао кривичним дјелом. У овом случају због помагања у проституцији осуђен је и рецепционер у бањалучком хотелу "Талија" Милан Регодић, такође на шест мјесеци затвора и обавезан је да врати 1.000 марака нелегално стечене користи. Према пресуди Милан Иванковић је организовао проституцију у елитним бањалучким хотелима међу којима је и хотел "Талија".

Студенткиње

Дјевојке које је Милан Иванковић ангажовао за проституцију за услуге су добијале око 100 евра по једном часу уколико су се проституисале у Бањалуци, а тарифа је била скупља за услуге изван града. Проституција се одвијала углавном у хотелима, али и по изнајмљеним становима, вилама и на јахтама бањалучких бизнисмена по иностранству. Већина дјевојака су студенткиње 1991. и 1992. годиште, али је било и неколико малољетница.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана