Пљачкашу пумпи и банака 13 година затвора

Небојша Томашевић
Пљачкашу пумпи и банака 13 година затвора

Бањалука - Игор Репајић (22) из Лакташа осуђен је правоснажно у Врховном суду РС на 13 година затвора због више разбојништава и покушаја разбојништава које је починио на подручју Бањалуке и Добоја.

Пресудом су обједињене казне изречене Репајићу у окружним судовима у Добоју и Бањалуци.

Репајић је у Окружном суду у Добоју осуђен 30. октобра прошле године на пет година затвора због пљачке бензинске пумпе "Нешковић" у Дервенти, из које је украо 11.283 марке, те на три године и шест мјесеци због покушаја разбојништва које је починио у Добоју.

Добојски суд је поменуте казне објединио са пресудом од шест година и шест мјесеци затвора на коју је осуђен у бањалучком Окружном суду због разбојништва и покушаја разбојништва, те му изрекао казну од 13 година затвора. Ову казну потврдило је вијеће Врховног суда РС.

Према пресуди бањалучког Окружног суда, Репајић је 11. јануара прошле године у вечерњим часовима, пријетећи аутоматском пушком, украо 400 марка из маркета "Конзум" у улици Петра Прерадовића у овом граду. Истог дана у јутарњим часовима покушао је да опљачка Уникредит банку у бањалучком насељу Нова варош. Прије тога, 10. јануара покушао је да опљачка НЛБ банку у бањалучком насељу Росуље. Оба пута је побјегао када су раднице у банци активирале аларм.

Све пљачке починио је маскиран капом и марамом и наоружан аутоматском пушком са скраћеним кундаком, због чега му је на терет стављено недозвољено држање оружја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана