Пљачкашу пумпе три и по године затвора

Небојша Томашевић
Пљачкашу пумпе три и по године затвора

Бањалука - Синиша Савић (21) из Котор Вароша правоснажно је осуђен на три и по године затвора у Врховном суду РС због пљачке бензинске пумпе “Нестро петрол” и покушаја пљачке спортске кладионице “Бет лајв” у Котор Варошу.

Секретар Врховног суда РС Јелена Деспотовић казала је да је вијеће одбило жалбу Савића на изречену пресуду у Окружном суду Бањалука.

- Жалба је одбијена јер је суд утврдио да је неоснована. Савићу је првостепени суд за пљачку бензинске пумпе и покушај пљачке кладионице изрекао по двије године затвора, а након тога му је изречена јединствена казна од три и по године. Вијеће Врховног суда је након разматрања жалбе овакву пресуду потврдило - објаснила је Деспотовићева.

Према пресуди, Савић је пумпу “Нестро петрол” у Котор Варошу опљачкао 2. децембра 2014. године 20 минута иза поноћи. Он је тада, пријетећи пиштољем, од радника на пумпи отео 400 марака. Био је маскиран и имао је фантомку на глави. Након те пљачке је побјегао, а само десет дана касније, 12. децембра, покушао је да опљачка кладионицу “Бет лајв” у улици Цара Душана у Котор Варошу. Тога дана је опет маскиран ушао у кладионицу око 17.45 часова и радници запријетио пиштољем, тражећи да му преда новац из пазара. Међутим, у том тренутку у кладионици се налазио полицајац у цивилу, који га је спријечио у пљачки. Полицајац је искористио непажњу разбојника, те успио да га савлада и отме му оружје. Том приликом у кладионици је испаљен хитац из пиштоља, али нико није повријеђен.

Савић је тада и ухапшен. Он је полицији познат одраније по чињењу кривичних дјела.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана