Пљачкашу пумпе три и по године робије

Небојша Томашевић
Пљачкашу пумпе три и по године робије

Бањалука - Синиша Савић (21) из Котор Вароша осуђен је на три године и шест мјесеци затвора у бањалучком Окружном суду због разбојништва и покушаја разбојништва.

Пресуди је претходио споразум о признању кривице, који је Савић закључио с Окружним тужилаштвом Бањалука.

Савић је осуђен због тога што је опљачкао бензинску пумпу "Нестро петрол" и покушао да опљачка спортску кладионицу "Бет лајв" у Котор Варошу.

Њему су за пљачку бензинске пумпе и покушај пљачке кладионице изречене по двије године затвора, а нако тога суд му је изрекао јединствену казну од три и по године.

Према пресуди, Савић је пумпу "Нестро петрол" опљачкао 2. децембра 20 минута иза поноћи, прошле године у Котор Варошу. Он је пријетећи пиштољем од радника на пумпи отео 400 марака. Био је маскиран и имао је фантомку на глави.

Савић је тада побјегао, а десет дана касније, 12. фебруара, покушао је да опљачка кладионицу "Бет лајв" у улици Цара Душана у Котор Варошу. Тога дана је опет маскиран у кладионицу ушао око 17.45 часова и радници одмах запријетио пиштољем, тражећи да му преда новац из пазара. Међутим, у том тренутку у кладионици се налазио полицајац у цивилу, који га је спријечио у пљачки. Полицајац је искористио непажњу разбојника те успио да га савлада и отме му оружје. Том приликом у кладионици је испаљен хитац из пиштоља, али нико није повријеђен.

Савић је тада и ухапшен. Он је полицији познат од раније по чињењу кривичних дјела.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана