Пљачкашу потврђене четири године затвора

Небојша Томашевић
Пљачкашу потврђене четири године затвора

Бањалука - Дражен Зорановић (24) из Обудовца код Шамца правоснажно је осуђен у Врховном суду РС на четири године затвора због учешћа у оружаној пљачки 3.000 марака из једне продавнице у Обудовцу.

Секретар Врховног суда Јелена Деспотовић је казала да је Зорановићу изречена казна након разматрања жалби одбране и тужилаштва на првостепену пресуду добојског Окружног суда.

- Вијеће је те жалбе одбило као неосноване и након тога је потврдило првостепену пресуду Окружног суда у Добоју - рекла је Деспотовићева.

Зорановић је у добојском Окружном суду осуђен 11. децембра прошле године, јер је учествовао у пљачки продавнице у Обудовцу. Он је са још три особе П. Ф, И. З. и Ж. А. са подручја Шамца починио разбојништво 16. децембра 2011. године. Тада су украли 2.550 КМ, 200 евра и 40 куна. Према пресуди, Зорановић је обезбиједио оружје, односно гасни пиштољ за ову пљачку.

Поред ове, младић из Обудовца има и пресуду на основу које треба да одлежи три и по године затвора због шверца дроге. Ту пресуду му је изрекао бањалучки Окружни суд 14. децембра прошле године. Према пресуди, дрогу је шверцовао заједно са Жељком Ђаковићем из Костајнице и лицем по имену Спасоја. Наведено је да су се Зорановић и Ђаковић 8. децембра 2014. године у Градишци договорили о продаји марихуане по цијени од 1.500 евра с прикривеним истражиоцем под именом "Драган". Након тог договора 30. јануара ове године "Драгану" су продали 895 грама марихуане за 2.900 марака на паркингу бензинске пумпе "Божић петрол" у Обудовцу код Шамца. Зорановић и Ђаковић 9. фебруара 2015. продали су још килограм марихуане за 1.450 евра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана