Пљачкашу из Требиња двије године затвора

Небојша Томашевић
Пљачкашу из Требиња двије године затвора

Бањалука - Ненад Куреш (28) из Требиња у Врховном суду РС правоснажно је осуђен на двије године затвора због покушаја разбојништва у НЛБ Развојној банци у Требињу, на којој је током пљачке полупао улазна врата.

Курешу је тако потврђена раније изречена казна у Окружном суду Требиње, у којем је осуђен 1. октобра прошле године.

Одлуком суда њему је у изречену казну урачунато и вријеме које је провео у притвору од 10. октобра до 10. новембра 2014. године.

Према пресуди, Куреш је НЛБ Развојну банку у требињском насељу Брегови покушао да опљачка 7. октобра 2014. године око 12.15 часова. Тога дана пјешице је дошао пред банку те ногом од стола полупао стакло на улазним вратима. На глави је имао фантомку, а по уласку у банку наставио је да дивља.

- У руци је носио дрвени ногар од стола. Чим је ушао, слупао је велико стакло. Није се обраћао ниједној радници. Покушао је да разбије и друга стакла, али му то није пошло за руком, јер се ради о заштитним стаклима, која су чвршћа него стакло на улазним вратима. Пошто није успио у својој намјери, разбојник је побјегао с мјеста злочина без плијена - наведено је у пресуди.

Током истраге је утврђено да се Куреш приликом лупања стакла у банци посјекао и прокрвавио. Његови крвави трагови остали су као доказ. Осим тога током бијега у пролазу између зграда у близини банке скинуо је фантомку и јакну и оставио их заједно са ногом од стола, што је полицији олакшало посао. Снимиле су га и камере видео-надзора, тако да га је полиција веома брзо идентификовала и ухапсила два дана након пљачке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана