Пљачкашима златаре потврђено 11 година затвора

Н. Т.
Пљачкашима златаре потврђено 11 година затвора

Бањалука - Нахид Селман и Емир Узуновић из Зенице осуђени су у Врховном суду Републике Српске правоснажно на 11 година затвора због пљачке златаре "Успомена" у Новој Тополи код Градишке, из које су украли златни накит вриједан 30.000 марака, потврдила је портпарол овог суда Јелена Деспотовић.

Селман је осуђен на шест, а Узуновић на пет година затвора.

Врховни суд је овом одлуком потврдио пресуду коју је Селману и Узуновићу изрекло Вијеће бањалучког Окружног суда којем је предсједавала судија Олга Пантић 15. априла ове године. 

Према наводима у пресуди, Селман и Узуновић су 13. октобра прошле године опљачкали златару "Успомена", из које су однијели око 400 грама злата вриједног више од 30.000 марака. Тада је Селман ушао у златару и од власнице Зорке Васиљевић затражио да му покаже злато.

Када је она извукла тацну с накитом, попрскао је спрејом у очи, ударио песницом и узео злато. Потом је изашао из златаре и сјео у "форд фокус" у којем га је чекао Узуновић.

Васиљевићева је у суду током свједочења потврдила да  је  Селман, када је ушао у златару, прво тражио да му покаже ланчиће. Када је она дохватила тацну у намјери да покаже накит, Селман је попрскао спрејом у очи и ударио по глави четири пута. Васиљевићева је током свједочења рекла да је запамтила очи нападача Селмана и да јој је најтеже било што је са њом била унука од четири године, која се сакрила и расплакала од страха. Селман и Узуновић су ухапшени 15. октобра прошле године у Зеници.

Оптужени Емир Узуновић је у притвору у КПЗ Бањалука покушао самоубиство.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана