Пљачкашима златара у Јајцу 17 година затвора

Небојша Томашевић
Пљачкашима златара у Јајцу 17 година затвора

Травник - Бањалучани Александар Бабић (24) и Зоран Пиљагић (36) осуђени су на по шест година, а њихов суграђанин Синиша Васиљевић (33) на пет година затвора у Кантоналном суду у Травнику због пљачке златара "Габи" и "Голд" у Јајцу, током које је погинуо њихов саучесник Стојан Кнежевић из Бањалуке.

Ово је "Гласу Српске" потврдио бранилац Бабића адвокат Бранко Гудало који је рекао да је свој тројици укинут притвор.

Гудало је казао да је пресуди претходио споразум о признању кривице који су сва тројица оптужених закључили са Кантоналним тужилаштвом.

Према пресуди, Бабић, Пиљагић и Васиљевић су златаре "Габи" и "Голд" опљачкали 3. маја ове године у јајачкој улици ЗАВНОБИХ-а. Наводи се да су око 3.30 часова провалили у златаре и из њих изнијели два огромна сефа пуна златног накита и других драгоцјености. Сефове су натоварили у "пасат караван" зелене и "пасат" црвене боје. Током пљачке у једној златари се огласио тихи аларм, па је полиција одмах кренула да интервенише и затекла их је на дјелу те позвала да се предају. Тада су оптужени из аутоматских пушака запуцали на полицијску патролу.

Полиција је узвратила ватру и том приликом убијен је њихов саучесник Стојан Кнежевић у тренутку када је сједао за волан зеленог "пасата". У овом међусобном обрачуну испаљено је више од 50 метака. Током пуцњаве оптужени Бабић, Васиљевић и Пиљагић успјели су да побјегну црвеним "пасатом", али су остали без плијена јер им је из "пасата" испао метални сеф тежак стотине килограма. Полиција је одмах кренула за њима и у Шипову је пронашла "пасат", а они су ухапшени у Бањалуци. Тада је приведено више особа које су им помогле у бјекству.

Према незваничним информацијама, у пљачки је са њима учествовао и Златко Пиљагић, који је пјешке побјегао према ријеци Врбас. Он се од тада налази у бјекству.

Бабић, Васиљевић и Зоран Пиљагић познати су полицији као починиоци кривичних дјела и имају богате досијее.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана