Пљачкаши пумпе одали свог возача

Небојша Томашевић
Пљачкаши пумпе одали свог возача

Бањалука - Радивоје Лекић и Богдан Давидовић из Лакташа, који су осуђени због пљачке бензинске пумпе "Кристал трејд" у Трошељима код Градишке, одали су полицији да је с њима у пљачки учествовао и Драган Чалакић.

Ово је јуче у бањалучком Окружном суду изјавио полицијски инспектор из Градишке Бојан Мишетић.

Лекић и Давидовић признали су кривицу на основу које су и осуђени на укупно пет година и три мјесеца затвора. Лекић је добио двије године и осам мјесеци, а Давидовић двије године и седам мјесеци затвора. Чалакић није желио да призна, па је судски поступак против њега одвојен.

- Давидовић и Лекић описали су како су починили разбојништво. Лекић је казао да их је до пумпе довезао Чалакић и након пљачке одвезао кући - рекао је Мишетић на почетку суђења оптуженом Чалакићу.

Радник, који је у вријеме пљачке био на пумпи, Милан Вукић је казао да су разбојници однијели од њега укупно 450 марака. Према оптужници Давидовић, Лекић и Чалакић бензинску пумпу "Кристал трејд" опљачкали су 1. марта. Били су маскирани и наоружани аутоматском пушком, коју је носио Лекић. До пумпе су дошли "фијат бравом", којим је управљао Чалакић и који је током пљачке остао у возилу испред пумпе. Давидовић и Лекић су маскирани ушли у пумпу, напали радника Вукића и отели му 400 марака, мобилни телефон и касу с ситним новцем. Давидовић је Вукића ударио више пута. Након пљачке су побјегли, а украдени новац подијелили су на једнаке дијелове.

Чалакић је осуђиван, а тренутно се налази на издржавању шестомјесечне казне, на коју је осуђен јер хицем из аутоматске пушке ранио у ногу познаника Ђуру Убипарипа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана