Пљачкаш из Приједора се извинио жртви али није признао кривицу

Небојша Томашевић
Пљачкаш из Приједора се извинио жртви али није признао кривицу

Бањалука - Санел Гарибовић (24) из Приједора, оптужен за разбојништво, извинио се у бањалучком Окружном суду Фикрету Туркановићу, којег је опљачкао заједно са Јасмином Карарићем.

- Жао ми је због оног што сам учинио и кајем се. Туркановић је добар човјек који ми је помагао и давао новац кад ми је требало. На све ме наговорио Карарић - овим ријечима се Гарибовић у судници обратио Туркановићу, који је био свједок оптужбе.

И поред овог извињења Гарибовић и његов адвокат Миле Томић казали су да ипак оптужени неће признати кривицу.

Туркановић је у суду испричао да су га напале двије особе, од којих га је један држао за главу а други за руке. Рекао је да су га тукли и тражили новчаник, те да их тада није препознао.

- Казао сам им да је новчаник празан и да имају на столу новац. Рекао сам им: "Узмите, само ме пустите". Они су узели 40 марака и нешто сиће. Касније сам сазнао да су ово дјело починили Гарибовић и Карарић, које познајем од малена - казао је Туркановић.

Он је негирао да је Гарибовићу и Карарићи икад псовао мајку и пријетио, као што је у свом свједочењу рекао Карарић.

Свједочењем Гарибовића тужилаштво је завршило своје доказе, а одбрана није имала доказа. Бањалучки Окружни јавни тужилац Љубо Мацановић је након свједочења прецизирао оптужницу, због чега је адвокат Томић затражио одгоду суђења да би се припремио за завршне ријечи. Суд је прихватио тај приједлог.

Тужилаштво терети Гарибовића да је заједно са тада малољетним Карарићем 7. маја 2013. године око 22.30 часова провалио у кућу Туркановића. Том приликом они су га ударили више пута по глави и украли му око 45 марака. Поступак против Карарића раније је обустављен.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана