Пљачкаш бензинске пумпе признао кривицу

Небојша Томашевић
Пљачкаш бензинске пумпе признао кривицу

Бањалука - Никола Стојаковић (20) из Бањалуке у бањалучком Окружном суду признао је да је опљачкао бензинску пумпу “Нестро петрол” у улици Крајишких бригада у Бањалуци из које је украо 1.660 марака.

Он је пљачку признао на рочишту о изјашњењу о кривици па ће судија за претходно саслушање у наредним данима предмет упутити Судском вијећу. Оно ће размотрити доказе против Стојаковића и донијеће пресуду.

Према оптужници, Стојаковић је пумпу опљачкао 25. новембра заједно са малољетним Д. С. (16).

У канцеларије пумпе ушао је само Стојаковић и пумпу је опљачкао за свега 20 секунди, након чега је побјегао према насељу Симе Матавуља, гдје га је чекао саучесник.

Стојаковић је ухапшен мјесец након пљачке. Прије њега ухапшен је малољетник. Саслушањем Д. С. и даљом истрагом утврђено је да је имао помагача.

Полиција је код њих пронашла предмете који су коришћени за вријеме пљачке. Ријеч је о одјећи, пиштољу, капи фантомки и дијелу новца.

Пумпа “Нестро петрол” на бањалучком западном транзиту и раније је била на мети разбојника, који су на сличан начин отимали новац од радника. Већа пљачка ове пумпе забиљежена је 31. децембра 2013. године када су двојица пљачкаша однијели 21.780 марака.

Бензинске пумпе “Нестро петрол” прошле, али и ове године, биле су често на мети пљачкаша. Пословница ове пумпе у бањалучком насељу Српске топлице опљачкана је и у уторак када је разбојник украо 2.500 марака. Такође је и ова пумпа била честа мета разбојника, а посљедњи пут је пљачкана у новембру прошле године када је разбојник украо 2.000 марака.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана