Пијан возио ауди и усмртио возача голфа

Небојша Томашевић
Пијан возио ауди и усмртио возача голфа

Источно Сарајево - Бојан Ђерић (34) из Сокоца осуђен је на три године затвора у Окружном суду у Источном Сарајеву јер је скривио саобраћајну несрећу у којој је погинуо Драженко Бркља (41) из Братунца.

Ђерићу је осим казне изречена забрана управљања моторним возилом "Б" категорије у трајању од године. У изречену казну затвора Ђерићу је урачунато и вријеме које је провео у притвору.

Како се наводи у пресуди, Ђерић је несрећу изазвао 27. априла 2013. године у Ханићима код Хан Пијеска. Он је, у стању тешког пијанства, "аудијем" прешао на супротну страну коловоза и ударио у "голф 2", у којем је био Бркља са породицом. Усљед стравичног судара Бркља је изгубио живот, а повријеђени су чланови његове породице, мајка Р. Б., супруга Б. М. и малољетне кћерке Б. Ј., Б. Т. и Б. Д. Возач "аудија" Ђерић и његов сапутник брат Милан и још један сапутник нису теже повријеђени.

У пресуди се наводи да се Ђерић у тренутку несреће кретао из правца Жљебова према Хан Пијеску и да свој аутомобил није држао ближе десној ивици коловоза, да би, с обзиром на особине пута и брзину возила, избјегао несрећу и угрожавање других. Још се додаје да је Ђерић возио нерегистрован аутомобил и да је у вријеме несреће у крви имао 2,23 промила алкохола. Очевици ове несреће су испричали да је призор несреће био стравичан и да су аутомобили готово уништени. Они су казали да је "ауди" у тренутку несреће претицао други аутомобил и ударио у "голф 2". *

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана