Петорици Иванковића 21.000 КМ казне

Небојша Томашевић
Петорици Иванковића 21.000 КМ казне

Бањалука - Петорица Иванковића, оптужених за фалсификовање томболских листића који нису имали одобрење Републичке управе за игре на срећу, осуђени су у бањалучком Окружном суду на новчане казне у укупном износу од 21.000 марака.

Миливоју, Јанку и Младену Иванковићу изречене су казне од   по 5.000 КМ, а Марију и Недељку Иванковићу од по 3.000 марака. Пресуди су претходили споразуми о признању кривице које су оптужени закључили са Специјалним тужилаштвом РС.

Специјални тужилац Младен Митровић је објаснио да су више новчане казне за Миливоја, Јанка и Младена предвиђене јер су били пословође у томболи.

Према наводима у пресуди, они се терете да су од новембра 2011. до 8. октобра 2012. године у објектима томболе "Тим плус" по налогу власника и директора томболе Милана Иванковића стављали у оптицај фалсификоване картице за томболу. Те фалсификоване картице је на основу договора с Миланом Иванковићем израђивао Ранко Ловре у штампарији у Трну код Лакташа.

Због овог кривичног дјела Ловре је раније осуђен на три мјесеца затвора, а Милан Иванковић на новчану казну и одузето му је 60.000 марака које је стекао на противправни начин.

Марио и Младен су синови Милана Иванковића, који је осим томболе раније био власник и бањалучког ноћног клуба "Дел капо". Милан је и због трговине људима ради вршења проституције и нелегалног организовања игара на срећу осуђен на шест мјесеци затвора, а обавезан је и да врати још 50.000 марака које је стекао кривичним дјелом. Због помагања у проституцији осуђен је и Милан Регодић, такође на шесет мјесеци затвора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана