Пет затворских чувара оптужени за шверц дроге

Горан Обрадовић
Пет затворских чувара оптужени за шверц дроге

Тузла - Против Јасмина Челиковића (28) и његових сарадника Кантонални суд у Тузли потврдио је оптужницу и продужио им притвор, а терете се да су били чланови организоване криминалне групе која је продавала хероин.

Осим Челиковића оптужени су и Ален Реџић (31), Зехро Челиковић (57), Ешо Нухановић (54), Мухамед Алихоџић (33), Јасмин Вехабовић (22), Динко Морањачкић (30) и Адис Дугоњић (24), сви из Тузле.

Оптужницом је обухваћено и пет службеника КПЗ-а Тузла, због сумње да су починили различита кривична дјела. Мерис Халилчевић (25) оптужен је због злоупотреба положаја и овлашћења и посједовања и омогућавања уживања опојне дроге. Мехо Карић (28), Јасенко Селимовић (41) и Ненад Чуковић (27) оптужени су због злоупотреба положаја и овлашћења, те Адмир Џинић (37) због противзаконитог посредовања. Њима се ставља на терет да су злоупотријебили положај и притвореницима и осуђеницима у овом заводу набављали мобилне телефоне, пуњаче, алкохол, као и наркотике.

Према оптужници групу је организовао Челиковић и она се од фебруара до краја јула 2013. године на подручју Тузле и Лукавца бавила неовлашћеном производњом и стављањем у промет опојне дроге.

- Чланови групе имали су различите улоге у набављању, вагању, паковању и продаји дроге. Челиковић је био вођа групе и руководио је набавком и продајом хероина за ову групу. Он је овом групом руководио из притворске јединице Казнено-поправног завода у Тузли, након што му је у другом предмету, који је водило Кантонално тужилаштво Тузланског кантона, донесена осуђујућа првостепена пресуда за исто кривично дјело - наведено је у оптужници.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана