Педофилу осам година робије

Јасмина Салопек
Педофилу осам година робије

БАЊАЛУКА - Окружни суд у Бањалуци осуди је С. Б. на осам година затвора због обљубе дјевојчице која је била седми разред основне школе, потврђено је "Гласу Српске".

Како је саопштено из суда он је осуђен за кривично дјело обљуба са дјететом млађим од петнаест година. У пресуди се наводи да је осуђеном  у изречену казну урачунато вријеме проведено у притвору од 28. децемба 2019. године до 27. јануара 2020. године. 

Пресудом је оптуженом изречена и мјера забране приближавања и комуникације са одређеним особама као и забрана приближавања оштећеној на удаљености мањој од 150 метара и забрана комуникације са њом, у трајању од двије године. Та забрана ће се рачунати од дана правоснажности пресуде, с тим да се вријеме проведено на издржавању казне затвора, не урачунава у вријеме трајања поменуте мјере.  

Оптужница терети  С. Б. да је у циљу задовољавања полног нагона у семпембру 2019. године ступио у емотивну везу са дјевојчицом која је тада била седми разред основне школе. Он је претходно упознао мајку дјевојчице, те је у неколико наврата долазио код њих кући. 

Након упознавања он је дјевојчицу, заједно са њеном млађом сестром и братом, доводио у изнајмљени стна у Бањалуци. Тако је једном приликом када је дјевојчица дошла у његов изнајмљени стан са млађом сестром, С. Б. искористио прилику, легао с њом у кревет, додиривао је по тијелу, а затим имао и однос с њом. 

Због заштите малољетнице идентитет починиоца не може бити објављен.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана