Пажин и Кнежевић оптужени за кријумчарење марихуане

Срна
Пажин и Кнежевић оптужени за кријумчарење марихуане

Сарајево - Тужилаштво БиХ подигло је оптужницу против Жељка Пажина и Звонка Кнежевића за организовани криминал и неовлашћени промет опојним дрогама.

Оптужница терети Пажина и Кнежевића да су крајем 2012. године до августа 2013. године, као припадници групе за организовани криминал заједно са њима више познатих лица са подручја БиХ и Хрватске набављали и посредовали у продаји, те неовлашћено стављали у међународни промет марихуану, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Они су оптужени да су заједнички дјеловали у оквиру организоване групе у набавци укупно више од 40 килограма марихуане и њеном кријумчарењу из БиХ на подручје Пуле у Хрватској са намјером даље продаје. Договарали су се о датуму и начину испоруке марихуане, након чега би Пажин у договору са Кнежевићем, набављао марихуану у БиХ, а Кнежевић потом ангажовао курире за превоз дроге, што је чињено у најмање три наврата.

Кнежевић је оптужен да је у породичној кући неовлашћено држао двије аутоматске пушке марке "Ф.А.Л." и аутоматску пушку М70 АБ2, те укупно 147 метака разних калибара, чија набавка грађанима није дозвољена према одредби Закона о набавци, држању и ношењу оружја и муниције Херцеговачко-неретванског кантона.

Пажин и Кнежевић оптужени су за кривично дјело организовани криминал у вези са продуженим кривичним дјелом неовлашћени промет опојним дрогама. Кнежевић је оптужен и за недозвољено држање оружја и експлозивних материја сходно одребама Кривичног закона ФБиХ.

Оптужница је прослијеђена на потврђивање Суду БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана