Пашагићу и осморици сарадника 25 година затвора

Небојша Томашевић
Пашагићу и осморици сарадника 25 година затвора

Бањалука - Драгољуб Пашагић звани Паша (40) и још осам особа оптужених у предмету "Канон" правоснажно су осуђени у Врховном суду Републике Српске на 25 година и два мјесеца затвора због трговине кокаином и марихуаном.

Суд је истовремено укинуо ослобађајуће пресуде Александру Кајкуту (37) и Владимиру Дамјанићу (32) и поступак против њих вратио на ново суђење.

Правоснажно су осуђени на по пет година Пашагић и Горан Новалија (36) звани Винсент ван Гого. Данијел Делић (34) звани Дела осуђен је на четири године затвора, Љубиша Јаћимовић (35) на три, а Драган Јованић (28) на двије године и шест мјесеци затвора. По двије године затвора добили су Зоран Балта (35) и Делићева дјевојка Ана Мастило (26). Владимир Петровић (30) звани Пижон осуђен је на годину, а Дарјан Дојчиновић (28) на осам мјесеци затвора.

Портпарол Врховног суда РС Јелена Деспотовић рекла је да је суд тако дјелимично потврдио првостепену пресуду бањалучког Окружног суда. Навела је да је Врховни суд у осуђујућем дијелу одбацио жалбе одбране и тужилаштва као неосноване, а у односу на Кајкута и Дамјанића уважио жалбу Тужилаштва и укинуо им пресуду.

У пресуди се наводи да су Драгољуб Пашагић и осмочлана група којом је руководио од априла до октобра 2011. године у Бањалуци препродавали кокаин и марихуану. Дојчиновић и Петровић су оптужени да су дјеловали самостално.

Ова група је ухапшена почетком октобра 2011. године у наставку акције "Канон". Окружни суд у Бањалуци Пашагићу, Делићу и Новалији забранио је располагање аутомобилима BMW 3, BMW 7 и "голф 5" због сумње да су стечени кривичним дјелом. Вриједност аутомобила процијењена је на више од 100.000 марака.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана