Пајић оптужен за намјештање тендера

Небојша Томашевић
Пајић оптужен за намјештање тендера

Брчко - Оптужница против бившег градоначелника Брчко дистрикта Драгана Пајића, која га терети за злоупотребу службеног положаја и противзаконито посредовање, потврђена је у Основном суду Брчко дистрикта.

Наводећи његове иницијале из Тужилаштва Брчко дистрикта је саопштено да се Пајић у оквиру "предмета Бинго" терети да је злоупотријебио своја овлашћења приликом изградње и опремања гинекологије у Општој болници у Брчком.

У оптужници се наводи да је Пајић од 21. децембра 2010. до 15. јуна 2011. године наговарао запослене у Влади Брчко дистрикта да предузму службене радње које не би смјели учинити како би предузеће из Беча у Аустрији добило пројекат изградње и опремања објекта гинекологије у Општој болници у Брчком.

Наводи се да је наговарао И. Н. из Опште болнице у Брчком да се са представницима предузећа из Беча договори о условима који ће бити расписани на тендеру. Такође је утицао на А. К. из Пододјељења за јавне набавке у Влади Брчко дистрикта да измијени свој став у погледу уочених незаконитости у спровођењу тендера изградње и опремања објекта гинекологије.

Пајић је оптужен и да је незаконито посредовао у поступцима јавне набавке за опремања објекта гинекологије, као и приликом запошљавања В. Д. у Гимназију "Васо Пелагић" у Брчком. Терети се и да је утицао на надлежне у Умјетничкој галерији Брчког приликом запошљавања Ђ. С. на радно мјесто кустос умјетничке галерије. Оптужен је и да је више пута наложио службеницима Владе Брчко дистрикта да службеним возилима чланове његове породице и њему блиске особе возе у иностранство. Наведено је да су возачи по његовом налогу више пута возили његову супругу у Београд и назад, а његовог сина у Беч.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана