Отисци Дарка Елеза пронађени у опел омеги

Небојша Томашевић
Отисци Дарка Елеза пронађени у опел омеги

Сарајево - Отисци Дарка Елеза пронађени су у "опел омеги" која је коришћена приликом пљачке 2,2 милиона евра из Привредне банке у Сарајеву.

Ово је у Суду БиХ казао вјештак тужилаштва за дактилоскопска вјештачења Муниб Дедовић на суђењу у предмету "Бојан Цвијан и други". Дедовић је рекао да је утврдио да су Елезови отисци пронађени у "опелу", као и на кутији са муницијом која је била у том возилу.

У предмету "Бојан Цвијан и други" води се судски поступак против 20 оптужених. Поступак против Дарка Елеза, његовог брата Давора и других је одвојен. Сви се терете за организовани криминал, неколико убистава и пљачки, између осталих и за пљачку Привредне банке Сарајево.

Дедовић је, осим "опел омеге", вјештачио разне предмете и оружје који су нађени у "нисану терано" који је коришћен у пљачки Нове банке 9. новембра 2005. у Источном Сарајеву. Он је на овим предметима пронашао отиске Сеада Трепаловца из Пријепоља.

Вјештак за биолошка и хемијска вјештачења Елмира Карахасановић открила је отиске осуђеног Сеада Робовића, као и Анђелка Вељанчића на опушцима пронађеним у гаражи у сарајевској улици Браће Мулић. Према тужилаштву, ова гаража припада оптуженом Мухамеду Рамићу.

Привредна банка Сарајево опљачкана је 29. јуна 2006. године. Због ове пљачке Вељанчић је правомоћно осуђен на 10 година затвора. До сада су у предмету "Бојан Цвијан и други" осуђени  Сеад Робовић и Един Ахметспахић на по пет година затвора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана