Осумњичени за убиство Башића бранили се ћутањем

Јасмина Салопек
Осумњичени за убиство Башића бранили се ћутањем

БАЊАЛУКА - Осумњичене за убиство начелника приједорске криминалистичке полиције Раденка Башића Александра Миљатовића и Игора Репајић данас је испитао републички тужилац, а како је потврђено "Гласу" они су се бранили ћутањем.

"Испитивање је завршено. Упућен је приједлог суду за одређивање притвора против оба лица"казали су у Републичком јавном тужилаштву.

Миљатовић је осумњичен да је убио Башића, а Репајића полиција терети да му је помагао, као и да је присуствовао састанцима на којима је договарано убиство. 

Далибор Раилић звани Дуги, који је испитан у Тужилаштву БиХ осумњичен је као налогодавац убиства и налази се у притворској јединици Суда БиХ.

Миљатовић је у полицији признао да је он убио начелника Башића, а да је убиство наручио Раилић.

Башић убијен је 21. марта у јутарњим часовима када је кренуо на посао у Полицијску управу Приједор. У близини његове зграде сачекао га је Миљатовић и испалио му хитац у потиљак главе. Од задобијених повреда Башић је преминуо на лицу мјеста, а убица је побјегао у непознатом правцу.

Полиција је у акцији у Бањалуци ухапсила 20 особа, међу којима су били Миљатовић и Репајић, чиме је и расвијетљен случај. 

Миљатовић је прије 15 година заједно са тадашњом дјевојком у Бањалуци убио Сашу Илића Шпанца и због тога је осуђен на 15 и по година затвора, а на привремену слободу изашао је у децембру прошле године. 

Репајић је такође познат полицији по тешким кривичним дјелима. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана