Осумњичени за силовање малољетнице остаје у притвору

Небојша Томашевић
Осумњичени за силовање малољетнице остаје у притвору

Бањалука - Драгану Кљајићу (21) званом Фрка из Приједора, који је осумњичен за силовање М. П. (17), јуче је у бањалучком Окружном суду продужен притвор за још 30 дана.

Из овог суда је, наводећи његове иницијале, саопштено да је притвор продужен на приједлог тужилаштва јер постоји сумња да је починио кривично дјело. Навели су да је суд испитивањем приједлога тужилаштва за продужење притвора, као и на основу прикупљених доказа, утврдио да је начин на који је почињено кривично дјело био бруталан. То је један од разлога да му се притвор продужи. Осим тога суд сматра да би његово пуштање на слободу могло да доведе до узнемирења јавности.

Према овом рјешењу, притвор Кљајићу може трајати до 7. децембра.

Кљајић је осумњичен да је малољетну М. П. силовао 7. октобра ове године у напуштеној кући у Приједору.

Постоји сумња да је малољетницу тога дана повезао аутомобилом, а затим је одвео у напуштену кућу у насељу Ћеле у Приједору, гдје је силовао. Извор близак истрази је рекао да је Кљајић малољетну М. П. послије уласка у кућу напао и бацио на бетон гдје је силовао. Она му се цијело вријеме опирала и говорила му да то не ради. Након што је силовао, Кљајић је малољетници запријетио да то не говори никоме или ће је убити. Утврђено је да малољетна дјевојка прије тога није имала сексуалне односе.

Овај случај је откривен након што се дјевојка повјерила мајци која је силовање пријавила истог дана.

Кљајић је ухапшен два часа касније, а притиснут доказима, у полицији је током испитивања признао да је силовао дјевојку.

Силована дјевојка дошла је недавно са мајком на подручје Приједора из Хрватске. Малољетница има блажи облик менталне ретардације.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана