Осуђени за зеленаштво и изнуду тражи мању казну

Г.О.
Осуђени за зеленаштво и изнуду тражи мању казну

Бањалука - У Врховном суду РС одржано је рочиште по жалби Сандра Каурина (35) из Бањалуке на пресуду од три године и четири мјесеца затвора и 10.000 марака новчане казне на коју га је осудио Окружни суд у Бањалуци у априлу ове године.

Од Каурина је првостепеном пресудом одузето и 67.000 марака, колико је процијењено да је присвојио изнудама и зеленаштвом.

Изрицању пресуде у Окружном суду претходило је признање кривице Каурина за сва дјела која су му оптужницом била стављена на терет послије чега му је судско вијеће одмјерило поменуту казну на коју је уложио жалбу.

Као отежавајуће околности приликом изрицања првостепене пресуде наведе су да је Каурин био упоран у чињењу изнуда и зеленаштва, те да је показао безобзирност према већем броју својих жртава.

Као олакшавајуће околности наведене су искрено кајање, младост и признање кривице оптуженог.

Окружни суд у Бањалуци је у фебруару ове године одбацио споразум о признању кривице који је Каурин закључио са Окружним тужилаштвом, а према којем је требало да буде осуђен на 15 мјесеци затвора и 30.000 марака новчане казне.

Каурин је ухапшен 23. септембра прошле године у полицијској акцији "Кнез 2" заједно са првооптуженим Браниславом Смиљанићем Ћелом (37), суспендованим судским полицајцем Драгом Ђенићем, те Славком Тодоровићем, који је у марту ове године осуђен на десет мјесеци затвора и 500 марака новчане казне.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана