Ослобођен оптужби да је од оца украо 90.000 КМ

Небојша Томашевић
Ослобођен оптужби да је од оца украо 90.000 КМ

Бањалука - Владимир Дринић (41) из Трна код Лакташа ослобођен је оптужби да је украо 90.000 марака из куће свог оца Бранка, усљед недостатка доказа.

Пресуду је изрекло вијеће којем је предсједавала судија Олга Пантић.

Вијеће је Дринића ослободило и оптужби да је починио и недозвољену трговину и промет оружја или експлозивних материја. Судија Пантић је у образложењу пресуде казала да Тужилаштво није на недвосмислен начин доказало кривицу оптуженог.

Према оптужници, које је Дринић сада ослобођен, он је оца Бранка опљачкао 31. августа 2014. године. Наводи се да је тог дана, након што је сазнао да му је отац некуда отишао, дошао до породичне куће у Вилусима код Бањалуке, резервним кључем, који је раније прибавио, откључао кућу. Након тога је из очеве незакључане собе украо кесу с новцем. У њој је било 22.000 марака и 34.000 евра.

На терет му је било стављено и да је у кући у којој је становао неовлашћено држао 20 детонаторских каписла, а у свом аутомобилу три метка за пушку.

Владимир Дринић је у завршној ријечи раније изјавио да није покрао оца и казао да га и поред свега поштује. Признао је да с оцем и братом нема добре односе, али да их и даље цијени.

- То су мој отац и брат и немам ништа против њих. Боли ме све ово што се десило - рекао је Владимир.

Његов отац Бранко прво је одбио да свједочи против сина, а касније је дан прије изрицања пресуде одлучио да ипак да свој исказ. Он је пред судом казао како је убијеђен да га је син Владимир покрао. Оптужио га је и да га је малтретирао и тукао те да је велики коцкар. Његовој причи вијеће ипак није повјеровало.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана