Организовао проституцију, па добио четири године затвора

Горан Обрадовић
Организовао проституцију, па добио четири године затвора

Сарајево - Бивши полицајац Миле Јекић из Добоја осуђен је у Суду БиХ на четири године затвора због трговине људима.

Према пресуди, од њега је одузето 50.375 евра и имовина у вриједности од 36.700 марака, као и предмети који су коришћени у чињењу кривичног дјела.

Јекића је оптужница теретила и за трговину оружјем, али је ослобођен те оптужбе.

Он је ухапшен 2011. године у заједничкој акцији полиција РС и ФБиХ, као и београдског Интерпола. Осим њега, полиција је тада привела и његову супругу Зорицу те двоје његових сарадника, Верицу Мунћан и Мусту Ћехајић.

Они су били припадници организоване групе и учествовали су у наговарању и довођењу на превару двије дјевојке из Србије у БиХ.

Дјевојке су послије тога присиљавали на пружање сексуалних услуга за новац у једном угоститељском објекту на подручју Добоја.

Осим тога што су биле приморане да пружају сексуалне услуге за новац, дјевојке су биле психички и физички малтретиране, вријеђане и злостављане. Нису могле да побјегну јер су им била одузета документа.

Оне су биле смјештене у изнајмљеном стану у приватној кући у добојском насељу Матузићи, а да би прикрили проституцију, дјевојке су повремено радиле и као конобарице. Јекић је довођен у везу са проституцијом и крајем деведесетих година.

Послије хапшења мјештани који живе у близини поменутог објекта су испричали да су сви знали шта се дешава.

- Послијеподне отворе кафић, а навече почну стизати аутомобили. Тада газда довезе дјевојке, које истрче из аутомобила и уђу у кафић - причали су мјештани насеља.

Потврђена оптужница против Бојанке Радић из Лопара

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана