Орасу и саучесницима забрањен прилаз Чоловићу

Н. Т.
Орасу и саучесницима забрањен прилаз Чоловићу

Соколац - Огњену Орашанину, Владимиру Митровићу, Милошу Даничићу и Јолету Бартули, који су осумњичени да су у уторак напали и пиштољем по глави ударали власника кафе-пицерије "Викторија" на Сокоцу Зорана Чоловића Чавку, у Основном суду у Сокоцу изречена је мјера забране приласка Чоловићу.

Ова мјера је донесена на основу приједлога Окружног тужилаштва Источно Сарајево које их терети за насилничко понашање.

Орашанин и његови саучесници Чоловића су напали с леђа на градилишту на које је довезао и истоварао гранит, у непосредној близини кафића власништво Орашанина.

Чоловић је испричао да га је Орашанин ударио пиштољем "колт" по глави и готово онесвијестио.

- Хтио је да ми пуца у ноге, али сам га ухватио за оружје и спријечио. Затим су ми пришла осморица. Један ме ухватио за десну руку и чуо сам да неко каже узмите му пиштољ - рекао је  Чоловић, који је овом приликом задобио повреду главе, због чега има шест шавова које су му "оставили" нападачи.

Чоловић је истакао да су нападачи покушали да га убију и да је једва успио да побјегне аутомобилом. Казао је да је, након што се одбранио од Орашанина, на њега кренуо Бартула са гранитним каменом тешким око 20 килограма у намјери да га удари у главу. Тог ударца га је спасио један његов радник.

- Орашанин и његови криминалци "пулени" су Милована Цицка Бјелице који их штити. Њима сам  трн у оку, између осталог и због тога што сам члан друге странке. Дотјерали су ме до зида. Немам куд назад. Морам да повучем неки потез, или да сад ја њих нападнем или да ме органи реда заштите. Трећа опција је да се селим одавде - казао је Чоловић.

Истакао је да је ово трећи напад на њега, те да му је у јесен 2010. активирана бомба испред пицерије "Викторија". Сматра да и иза тог напада стоји Орашанин. Према "бијелој књизи" МУП-а коју је раније објавио "Глас Српске", Огњен Орашанин и његов брат Млађен чланови су криминалног клана Дарка Елеза, који се тренутно налази у затвору у Србији. Орашанин се сматра неформалним насљедником вође соколачког криминалног клана, убијеног Младена Ћехе.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана