Оптужени за убиство се плашио жртве

Небојша Томашевић
Оптужени за убиство се плашио жртве

Бањалука - Радан Векић (24) из Приједора, који је оптужен за убиство, плашио се своје жртве Милана Максимовића (50) и осјећао се угрожено од њега због сталног повећања дуга.

Ово је у бањалучком Окружном суду казала вјештак психијатар Сања Вукадиновић-Стојановић.

- У вријеме почињења убиства способност оптуженог да схвати значај дјела и управља поступцима је била смањена, али не битно. Код њега нисам пронашла душевну поремећеност - истакла је Вукадиновић-Стојановић.

Додала је да јој је оптужени током психијатријског разговора рекао да му је Максимовић пријетио пиштољем и стално га притискао да врати дуг, који је стално увећавао.

Специјалиста судске медицине Жељко Каран казао је да је Максимовић погођен са два хица у главу и груди и оба су била смртоносна.

- Први хитац му је прошао кроз груди, разорио срце и изашао на леђа. Други га је погодио у главу и изашао на врату разоривши му мозак. Први хитац је задобио највјероватније док је стајао, а други га је погодио док је био погнут приликом пада или док је лежао на земљи - казао је Каран.

Према оптужници, Векић је Максимовића усмртио хицима из војничке пушке М-48 14. маја ове године на локалном путу у селу Шпадићи код Приједора.

Тог дана он је позвао телефоном Максимовића и тражио да се нађу у Приједору на бензинској пумпи, јер хоће да му врати дуг. Међутим, нешто касније је убица опет позвао жртву и рекао да му је "голф" остао у квару у Шпадићима и да дође по њега.

Векић се сакрио иза свог возила и када се Максимовић појавио убица је устао и пуцао на жртву из пушке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана