Оптужени за полно насиље негирао кривицу

Небојша Томашевић
Оптужени за полно насиље негирао кривицу

Бањалука - Жељко Благојевић (45) из Пријечана код Бањалуке, који је оптужен да је четири године полно злостављао сада шеснаестогодишњу дјевојчицу данас је у бањалучком Окружном суду негирао кривицу за то дјело.

Благојевић се терети да је малољетницу злостављао од 2007. до 2011. године и полно се задовољавао у њеном присуству. Он се налази у притвору.

Овај судски поступак  је  због заштите жртве затворен за јавност. Благојевић је оптужен да је како би себе задовољио, дјевојчици завлачио руке у гаћице.

- Досадашња истрага је показала да није било сексуалног односа, но читав случај је означен као полно насиље над дјететом - рекао је извор близак истрази.

Случај злостављања откривен је након што се Центру за социјални рад Бањалука недавно обратила рођака дјевојчице која је пријавила Благојевића.

Он се, како сазнајемо, током саслушања у полицији бранио да није злостављао дјевојчицу. Тврдио је да је у периоду од 2007.  до 2011. године радио у Азербејџану, а да је ријетко долазио у Бањалуку. Овај случај је полицији пријавила тетка злостављане дјевојчице бањалучком Центру за социјални рад. Послије те пријаве полиција је у априлу ове године ухапсила осумњиченог.

Посљедњи случај полног насиља над дјететом у Бањалуци пријављен је крајем јануара ове године. Тада је Драган Сандић из Бањалуке осумњичен за полно насиље над петнаестогодишњом дјевојчицом.

Сандић је осуђен на четири године и десет мјесеци затвора због овог кривичног дјела. Пресуди је претходио споразум о признању кривице који је он закључио са Окружним тужилаштвом  у Бањалуци.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана