Оптужени за покушај силовања одбацио кривицу

Небојша Томашевић
Оптужени за покушај силовања одбацио кривицу

Бањалука - Бојан К. (36) из Бањалуке негирао је у Окружном суду кривицу за покушај силовања.

Он је пред судијом за претходно саслушање изјавио да није крив. Након изјашњења предмет оптуженог ће бити упућен судском вијећу које би требало да ускоро закаже почетак суђења.

Према наводима оптужнице, Бојан К. је 8. јануара ове године око 17 часова на подручју Бањалуке покушао да силује тада малољетну суграђанку.

Он јој је тог дана док је сама ходала пришао с леђа, повукао је рукама за рамена и казао: "Мораш бити моја и морам те силовати".

Дјевојка је покушала да се отме, али је оптужени успио да је савлада и обори на асфалт. Потом јој је клекнуо једним кољеном на груди и држао за руке једном, док је другом руком покушавао да јој скине тренерку. Дјевојка се опирала и ударала напасника који је покушавао да јој скине одјећу и силује је. У једном тренутку успјела је да се мало ослободи и ударила насилника међу ноге у предјелу гениталија. Он ју је тада пустио и преврнуо се поред ње савијајући се у боловима. Дјевојка је искористила тај моменат и побјегла од насилника којег је касније пријавила полицији. Убрзо након пријаве он је откривен и ухапшен.

Овај судски процес је због заштите жртве затворен за јавност тако да из суда и тужилаштва нису жељели да откривају детаље. У суду је само потврђено да је оптужени негирао кривицу.

Оптужницу против Бојана К. која га терети за покушај силовања бањалучко Окружно тужилаштво подигло је 17. јула ове године. Суд је ову оптужницу потврдио 21. јула.

Оптужени Бојан К. након хапшења и притвора је пуштен и тренутно се брани са слободе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана