Оптужени за изнуду негирали кривицу

Небојша Томашевић
Оптужени за изнуду негирали кривицу

Бањалука - Четворица оптужених за изнуду 55.000 марака негирали су кривицу у уторак у бањалучком Окружном суду.

За ову изнуду терете се Ђорђе Ћулум, Андрија Чивчић  из Бањалуке, Винко Кнежевић из Кнежева и Данко Кајганић из Добоја који се бране са слободе.

Они су пред судијом за претходно саслушање Драганом Аћићем изјавили да нису криви.

Према оптужници они се терете да су С. С. и његовој мајци С. Р. позајмили 32.000 марака са каматом од 15 до 20 одсто. Потом су на основу тога од јануара до септембра 2008. године на име камата узели 55.000 марака. Наводи се да су оптужени од њих тражили да им осим тога још врате 115.000 марака као дуг.

У оптужници се наводи да су они С. С. више пита позивали телефоном и пријетили због тога што не враћа рате на вријеме. Наводи се да је Ћулум 30. септембра 2008. године путем телефона позвао С. Р. и рекао да до 2. октобра 2008. године мора да врати сав новац јер ће да направи лом у њеном фризерском салону. Позивао је и Чивичић и казао да мора поштовати договор јер то траже и други људи.

Наводи се да је Кнежевић позајмио С. С. 13.000 марака, Ћулум девет хиљада, Кајганић четири хиљаде, а Чивчић шест хиљада марака.

Оптужницу против њих подигло је бањалучко Окружно тужилаштво 9. априла ове године.

Према Кривичном закону РС за дјело које је стављено на терет оптуженима може се изрећи казна од двије до 12 година затвора.

Браниоци оптужених адвокати Мирослав Микеш и Мирко Дабић истакли су да у овој фази кривичног поступка  неће износити никакву одбрану.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана