Оптужени тврди да је убрао индустријску конопљу

Небојша Томашевић
Оптужени тврди да је убрао индустријску конопљу

Бањалука - Држављанин Хрватске Илија Арбутина (27), који је оптужен за трговину дрогом, казао је јуче у бањалучком Окружном суду да је са Стеваном Крстинићем у Хрватској на имању Милана Боројевића убрао врхове индијске конопље и да их је он сам превезао у БиХ.

Истакао је да Крстинић, који је такође оптужен за трговину дрогом, није знао да је он конопљу превезао у БиХ. Арбутина тврди да је сматрао да је у питању индустријска биљка која у себи нема опијата јер је убрао са имања Боројевића, који има дозволу полиције да је узгаја.

- Индијску конопљу убрали смо 28. августа прошле године јер ми је то тражио Фехим Тихић, који ми је обећао да ће да ме почасти. Убрану конопљу превезао сам 29. августа у БиХ и сакрио у Новом Граду код фудбалског стадиона. Пошто је касније Фехим одустао од конопље, одлучио сам да је бацим - казао је Арбутина.

Додао је да су у поподневним часовима Крстинић и он поново отишли у Нови Град.

- Када смо стали код стадиона, примијетио сам да је тамо полицајац, па сам рекао Крстинићу да идемо са тог мјеста. Послије одређеног времена инспектори су нам попријечили пут и ухапсили нас - рекао је Арбутина.

Крстинић је казао да је са Арбутином брао индијску конопљу и да није ни знао да је он превезао у БиХ. Навео је да му је Арбутина, док су брали конопљу, рекао да то треба за здравље неког његовог познаника.

Арбутина и Крстинић су оптужени да су од њима познате особе набавили 1.700 грама марихуане, коју су намјеравали да продају на подручју РС. Они су дрогу држали у улици Бранка Ћопића у Новом Граду, код стадиона "Слобода". Ухапшени су 29. августа када су отишли да провјере дрогу и преузму је.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана