Оптужени пријетили свједоку због дугова

Aгенције
Оптужени пријетили свједоку због дугова

Бањалука - Свједок тужилаштва Синиша Слијепчевић изјавио је у бањалучком Окружном суду да је од оптужених за изнуду Ђорђа Ћулума и Андрије Чивчића из Бањалуке, Винка Кнежевића из Кнежева и Данка Кајганића из Добоја посудио 32.000, а на име камата вратио 55.000 марака.

Истакао је да су му они пријетили када на вријеме није могао да враћа уговорене камате за позајмицу. Слијепчевић је рекао да новац није позајмио за себе, већ за познаника Јовицу Перкића. Казао је да је од оптужених узео позајмицу на коју су камате биле од десет до 20 одсто мјесечно.

Слијепчевић судском вијећу није могао да објасни зашто је узео позајмицу са тако високим каматама за другог. Такође, није могао да се сјети колико новца је дао сваком од оптужених.

Ћулум, Чивчић, Кнежевић и Кајганић су оптужени да су Слијепчевићу и његовој мајци С. Р. позајмили 32.000 марака са мјесечном каматом од 15 до 20 одсто. У оптужници се наводи да су потом од јануара до септембра 2008. године на име камата узели 55.000 марака. Наводи се да су оптужени од њих тражили да им врате још 115.000 марака дуга.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана