Оптужени показали мјесто гдје су сакрили дрогу

Небојша Томашевић
Оптужени показали мјесто гдје су сакрили дрогу

Бањалука - Свједок тужилаштва криминалистички инспектор из ЦЈБ Приједор Драган Ступар у бањалучком Окружном суду казао је да су им оптужени Илија Арбутина (27) и Стеван Крстинић показали мјесто гдје су сакрили марихуану.

Ступар је истакао да су послије њиховог показивања мјеста пронашли два пакета са око 1,7 килограма марихуане у живици у улици Бранка Ћопића у Новом Граду.

- Тог 28. августа имали смо дојаву да су непознате особе из Хрватске у БиХ превезле дрогу и да планирају да је продају на подручју Новог Града. Патролирали смо градом када смо на паркингу код стадиона Фудбалског клуба Слобода примијетили "опел вектру" хрватских регистарских ознака и два младића - рекао је Ступар.

Додао је да су младићи изашли из возила и отишли до живице и оставили нешто. Према његовим ријечима, са колегама је сачекао да се младићи врате у возило, а затим су их зауставили и легитимисали.

- Са њима смо разговарали и питали их шта раде и шта су оставили у живици и рекли им за наше сумње. Показали су нам мјесто и тамо смо пронашли два пакета са биљком која личи на марихуану. Вјештачењем је касније утврђено да то јесте марихуана - рекао је Ступар.

Вјештак тужилаштва Љиљана Васић-Дакић у суду је изјавила да је вјештачењем утврдила да је ријеч о марихуани. Она није могла да каже да ли је ријеч о индустријској индијској конопљи или не.

Арбутину и Крстинића терете да су у првој половини августа ове године од непознате особе набавили 1.700 грама марихуане, коју су намјеравали да продају на подручју Српске. Они су дрогу држали у улици Бранка Ћопића у Новом Граду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана