Оптужени Плиснић: Несрећу изазвало друго возило

Небојша Томашевић
Оптужени Плиснић: Несрећу изазвало друго возило

БАЊАЛУКА - Драган Плиснић из Градишке, који је оптужен да је изазвао саобраћајну несрећу у којој су погинули Жељко Слијепчевић и Бранимир Радиша, казао је у бањалучком Окружном суду да је до несреће дошло јер је друго возило из супротног смјера прешло на његову саобраћајну траку.

Према оптужници Плиснић се терети да је 3. новембра 2010. године возећи "опел корсу" пијан са 2,18 промила алкохола у крви и при брзини од око 103 километра на час слетио с пута Козарска Дубица - Градишка у ријеку Јабланицу у мјесту Врбашка. Том приликом погинули су Слијепчевић и Радиша који су били са њим у аутомобилу.

Плиснић је казао да је тога дана са погинулима био заједно на послу и да су попили четири пива.

- Кренули смо "опел корсом" према Градишци. Док сам возио, уласком у једну кривину Жељко је рекао: "Пази ауто" и тад сам видио да друго возило иде на нас. Скренуо сам у десно, а када сам осјетио да возило силази с пута покушао сам да га вратим. Тада сам изгубио контролу и слетјели смо у ријеку Јабланицу - казао је Плиснић.

Он је додао да се не сјећа боје и марке возила због којег је слетио. Испричао је да се послије слијетања његов аутомобил брзо напунио водом и да је он некако успио изаћи. Казао је да је тек тада видио да су Слијепчевић и Радиша остали у аутомобилу. Плиснић је рекао да је одмах зауставио први аутомобил који је наишао и рекао шта се десило.

- Убрзо су дошли полиција и екипа Хитне помоћи и скупило се много пролазника. Покушао сам да уђем у воду да спасем Жељка и Бранимира, али ми нису допустили окупљени пролазници - испричао је Плиснић.

Свједочењем Плиснића завршен је доказни поступак одбране, а Окружно тужилаштво је раније извело своје доказе. Судско вијеће, којем је предсједавала Олга Малешевић, наложило је да се као докази суда обави суочење саобраћајних вјештака оптужбе и одбране који су у овом случају дали дјелимично различите налазе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана