Оптужени Јарић тврди да није учествовао у пљачки старца

Небојша Томашевић
Оптужени Јарић тврди да није учествовао у пљачки старца

Бањалука - Оптужени за разбојништво Александар Јарић из Мркоњић Града казао је да није учествовао у пљачки 15.000 марака од Петра Ступара (84) и истакао да тај старац толике паре никад није ни могао да има.

Јарић је ово казао у бањалучком Окружном суду на наставку суђења које се води против њега, Витомира Тице, Зорана Дакића и Драгана Чулића.

- Тај човјек се хранио у јавној кухињи и сигурно није имао толике паре. Знам га кад је продавао цигаре и ракију на чашицу на улици. Прича Свјетлане Тодоровић која је рекла да јој је Чулић признао да сам с њим учествовао у пљачки и био код ње у стану апсолутно није тачна - казао је Јарић.

Додао је да су он, Чулић и Дакић били, како је рекао, несташни и да су привођени 2003. године због разбојништва над Ступаром, али да то нису починили.

- Тад смо били млади и као дјеца смо правили несташлуке, али разбојништво је и за нас превише - рекао је Јарић.

Прије њега исказ је дао и свједок тужилаштва, полицајац који је вршио увиђај током истраге пљачке Ступара, Маринко Симић. Он је казао да се знало да ће овај старац бити опљачкан јер се стално хвалио да има пара и јавно је показивао велике бунтове новца.

Према оптужници, Јарић и његови саучесници у Ступарову кућу упали су 17. децембра 2003. године и опљачкали га. Наводи се да су одмах по уласку у кућу напали старца и његову супругу Деју Зељковић тражећи новац. Брутално су их претукли, а када им је Ступар рекао да држи новац у капуту, покупили су све његове капуте и одијело и побјегли. У једном од капута су нашли новац и подијелили, а одјећу су бацили недалеко од куће.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана